Hinna friluftsskole

Dette tok helt av! Kursukene er dessverre allerede fullt opp!

Med over 50 påmeldte på under et døgn klarer vi dessverre ikke å tilby plass til alle som ønsker det. Alle som har meldt seg på vil likevel høre fra oss de nærmeste dagene.

Vil du bli med på friluftsskolen i sommer?

Friluftsskolen er et ferietilbud for barn og ungdom, med hovedfokus på 10–13-åringer. Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv og arrangeres over 5 dager.

Hinna friluftsskole har base på speiderhuset på Hinna (Markveien 61) og naustet til Hindal gård (mellom Hinnastranden og Vaulen badeplass) Gjennom uken vil det være aktiviteter tilpasset både skog og sjø. Det blir servert enkel frokost (havregrøt) og varm lunsj hver dag. Deltakerne vil bidra til å lage lunsj som en daglig aktivitet. Primitiv mat vil være i fokus, og de fleste måltider vil bli tilberedt på bål eller stormkjøkken.

Friluftsskolen er basert på lekpreget læring, og deltakerne vil på opplevelser tuftet på utfordringer og mestring. Deltakerne vil blant annet få oppleve:
- opplæring i bruk av kart og kompass
- bruk av øks sag og kniv
- å paddle kano
- å pionere (bygge byggverk ved hjelp av tau og raier)
- å bygge leirplass og gapahuk
- å lage primitiv mat på bål og stormkjøkken
- å fiske
- å utforske livet i fjæra
- å lære om allemannsretten
- turer i nærområdet
- nye vennskap

Normalt skal det være en overnatting i løpet av en uke friluftsskole, men av hensyn til smittevern har Norsk friluftsliv bestemt at det ikke skal være overnatting på friluftsskolen sommeren 2020.

Sommeren 2020 arrangerer Hinna speidergruppe to uker med friluftsskole, uke 32 og 33 for barn født i år 2007- 2010.

Med støtte fra Gjensidigestiftelsen vil Hinna friluftsskole være et gratis tilbud sommeren 2020