Hinna friluftsskole

Vil du bli med på friluftsskolen i sommer?

Påmelding for 2024 åpner 19. mars!

Friluftsskolen er et ferietilbud for barn og ungdom, med hovedfokus på 10–13-åringer. Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv og arrangeres over 5 dager. I 2024 arrangeres Friluftsskolen uke 26 og uke 27

Hinna friluftsskole en del av Stavanger kommunes "Barnas sommer" som gjør at tilbudet er gratis for deltakerne. Lavinntektsfamilier kan ta direkte kontakt med Allis Sand Beisland (allis.sand.beisland@speiding.no / mobil 98261363).

Hinna friluftsskole har base på speiderhuset på Hinna (Markveien 61) og naustet til Hindal gård (mellom Hinnastranden og Vaulen badeplass). Gjennom uken vil det være aktiviteter tilpasset både skog og sjø. Det blir servert enkel frokost (havregrøt) og varm lunsj hver dag. Deltakerne vil bidra til å lage lunsj som en daglig aktivitet. Primitiv mat vil være i fokus, og de fleste måltider vil bli tilberedt på bål eller stormkjøkken. Barna kan komme fra klokka 8 og må dra hjem klokka 16.

Friluftsskolen er basert på lekpreget læring, og deltakerne vil på opplevelser tuftet på utfordringer og mestring. Deltakerne vil blant annet få oppleve:
- opplæring i bruk av kart og kompass
- bruk av øks sag og kniv
- å padle kano
- å pionere (bygge byggverk ved hjelp av tau og raier)
- å bygge leirplass og gapahuk
- å lage primitiv mat på bål og stormkjøkken
- å fiske
- å utforske livet i fjæra
- å lære om allemannsretten
- å lære om innsekter
- turer i nærområdet
- nye vennskap