Torsdag 7. oktober, 18.30

Vandrer: Bollebaking i sjusteinsovn

Å lage sjusteinsovn, og steke bakverk i denne er en spennende utfordring. Målet er selvsagt perfekt stekte skillingsboller som ikke er svidd i bunn, og heller ikke rå på toppen.

Dere får utdelt forklaring på hvordan sjusteinsovn lages. Det er viktig å komme raskt i gang med å få fyr på bålet som skal gi varme til ovnen. Glør er det som gir best varme fra et bål, og er best når det skal lages mat.

Det er også ønskelig at hver speider tenker på hva som kan være sin "Utfordringen", som utføres før jul. Nederst på siden finner dere mer informasjon om "Utfordringen".

Bidrar til følgende mål:
F-4 Tilegne deg kunnskap om mat på tur, og få erfaring med matlaging på ulike varmekilder.
F-5 Tilegne deg kunnskap og ferdigheter innen bruk av bål og åpen ild.
K-7 Få erfaring med bruk av arbeidstegninger, oppskrifter og planleggingsverktøy

Å lage mat i sjusteinsovn er også en del av fordypningsmerke "fyrbøter" og det kan telle med i fordypningsmerke "primitiv mat". Se link nederst.

  • Speiderhuset i Markveien, 18.30
  • Uteklær, hodelykt
  • Meld deg påMeld frafall
  • Påmeldte: