Hinna friluftsskole

Vil du bli med på friluftsskolen i sommer?

INGEN LEDIGE PLASSER!
Venteliste for uke 31 (4 barn. per 8. juni klokka 11.30
Venteliste for uke 32 (ca. 30 barn per 8. juni klokka 11.30

Friluftsskolen er et ferietilbud for barn og ungdom, med hovedfokus på 10–13-åringer. Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv og arrangeres over 5 dager.
Sommeren 2021 er Hinna friluftsskole en del av Stavanger kommunes "Barnas sommer" som gjør at tilbudet er gratis for deltakerne. Barna kan komme fra klokka 8 og dra hjem klokka 16.

Hinna friluftsskole har base på speiderhuset på Hinna (Markveien 61) og naustet til Hindal gård (mellom Hinnastranden og Vaulen badeplass) Gjennom uken vil det være aktiviteter tilpasset både skog og sjø. Det blir servert enkel frokost (havregrøt) og varm lunsj hver dag. Deltakerne vil bidra til å lage lunsj som en daglig aktivitet. Primitiv mat vil være i fokus, og de fleste måltider vil bli tilberedt på bål eller stormkjøkken.

Friluftsskolen er basert på lekpreget læring, og deltakerne vil på opplevelser tuftet på utfordringer og mestring. Deltakerne vil blant annet få oppleve:
- opplæring i bruk av kart og kompass
- bruk av øks sag og kniv
- å padle kano
- å pionere (bygge byggverk ved hjelp av tau og raier)
- å bygge leirplass og gapahuk
- å lage primitiv mat på bål og stormkjøkken
- å fiske
- å utforske livet i fjæra
- å lære om allemannsretten
- turer i nærområdet
- nye vennskap

Normalt skal det være en overnatting i løpet av en uke friluftsskole, men av hensyn til smittevern har Norsk friluftsliv bestemt at det ikke skal være overnatting på friluftsskolen sommeren 2021.